SIERPNIOWA „ŚWIĘCONKA”

IMG_1818

Nie jesteśmy parafią rolniczą, więc na uroczystość Wniebowzięcia nie przynosimy wieńców dożynkowych. Są za to kwiaty, dojrzałe zboże i zioła, warzywa i owoce. Prym wiodą tu działkowicze i posiadacze ogródków przydomowych. Co zrobić później z tą „święconką”? Zasuszyć? A może przygotować lekkostrawny posiłek? Jakąś sałatkę, leczo czy ratatui. Zrobić to razem. Wymyślić coś oryginalnego. Przy okazji spotkać się z rodziną, znajomymi. Spróbujmy! Chyba warto.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>